*Transport colet - 19 lei / Livrarea gratuita la comenzi de peste 600 lei (colete non-agabaritice)

Termeni și condiții generale

Introducere

Prezentul document, denumit “Termeni și condiții generale” are rolul de a reglementa activitatea de pe www.genetikplus.ro, atât din punct de vedere al vânzătorului, cât și din cel al cumpărătorului. Vă rugăm să cititi acesti termeni si conditii cu atentie pentru folosirea in cele mai bune conditii a site-ului.

Site-ul www.genetikplus.ro este operat de către firma SC Genetik Plus srl, avand sediul social in Targu Mures, str. 22 Decembrie 1989, nr. 150, Numar de ordine in Registrul Comertului J26/782/2008 , Cod Unic de Inregistrare fiscala RO23787701, număr telefon: +40 265 210 441,  E-mail: office@genetikplus.ro

Utilizarea acestui site implica acceptarea tacita a termenilor si a conditiilor de utilizare prezentate mai jos. SC Genetik Plus srl își rezervă dreptul de a schimba, corecta, modifica, adăuga și/sau retrage în parte sau în întregime termenii și condițiile, fără nicio altă înștiințare. Prin urmare  va rugam sa vizitati periodic aceasta sectiune pentru a verifica termenii si conditiile pe care ati agreat sa le respectati.

Definiții

Vanzator – S.C. GENETIK PLUS SRL, avand sediul social in Targu Mures, str. 22 Decembrie 1989, nr. 150, Numar de ordine in Registrul Comertului J26/782/2008 , Cod Unic de Inregistrare fiscala RO23787701.

Cumparator – poate fi orice persoana fizica sau persoana juridica care isi face un Cont pe Site si efectueaza o Comanda.

Utilizator – orice persoana fizica sau persoana juridica inregistrata pe Site, care, prin finalizarea procesului de creare a Contului, si-a dat acordul cu privire la clauzele specifice site-ului din sectiunea Termeni si Conditii Generale.

Cont – sectiunea din Site formata dintr-o adresa de e-mail si o parola care permite Cumparatorului transmiterea Comenzii si care contine informatii despre Client/Cumparator si istoricul Cumparatorului in Site (Comenzi, facturi fiscale, garantii Bunuri, etc.). Utilizatorul este responsabil si se va asigura ca toate informatiile introduse la crearea Contului sunt corecte, complete si actualizate.

Contract – reprezintă o comandă recepționată și validată de către genetikplus.ro prin care www.genetikplus.ro este de acord să livreze clientului produse sau servicii, iar clientul se obligă să plătească aceste produse ori servicii. Contractul de cumpărare nu este încheiat prin trimiterea comenzii de către cumpărător vânzătorului. Contractul de cumpărare este încheiat la momentul confirmării comenzii de către Vânzător. Din acest moment apar drepturi și obligații reciproce între Cumpărător și Vânzător.

Comanda – un document electronic ce intervine ca forma de comunicare intre Vanzator si Cumparator prin care Cumparatorul transmite Vanzatorului, prin intermediul Site-ului intentia sa de a achizitiona Bunuri si Servicii de pe Site.

Site – magazinul online gazduit la adresa web genetikplus.ro si subdomeniile acestuia.


Produse si Servicii – orice produs sau serviciu, listat pe site, inclusiv  Produsele mentionate in Comanda, care urmeaza a fi furnizate de catre Vanzator, Cumparatorului ca urmare a Contractului incheiat.

Campanie – actiunea de a expune in scop comercial, un numar finit de Bunuri si/sau Servicii avand un stoc limitat si predefinit, pentru o perioada limitata de timp stabilita de catre Vanzator.

Favorite – sectiune din Cont care permite Cumparatorului / Utilizatorului sa isi creeze Liste. cu Bunuri pe care doreste sa le urmareasca in vederea unei eventuale achizitii folosindu-se de serviciul oferit de catre Vanzator de urmarire a Bunurilor si Serviciilor prin primirea de Comunicari Comerciale din partea acestuia.

Continut

  • toate informatiile de pe Site care pot fi vizitate, vizualizate sau altfel accesate prin utilizare unui echipament electronic
  • continutul oricarui e-mail trimis Cumparatorilor de catre Vanzator prin mijloace electronice si/sau orice alt mijloc de comunicare disponibil
  • orice informatie comunicata prin orice mijloc de catre un angajat/colaborator al Vanzatorului,    Cumparatorului, conform informatiilor de contactare, specificate sau nu de catre acesta
  • informatii legate de Bunurile si/sau tarifele practicate de Vanzator intr-o anumita perioada
  • informatii legate de Bunurile si/sau Serviciile si/sau tarifele practicate de catre un tert cu care Vanzatorul are incheiate contracte de parteneriat, intr-o anumita perioada
  • date referitoare la Vanzator, sau alte date privilegiate ale acestuia

Cosul meu – sectiune din Cont care permite Cumparatorului/Utilizatorului sa adauge Bunuri sau Servicii pe care doreste sa le achizitioneze la momentul adaugarii sau la un moment ulterior; in cazul in care Bunurile sau Serviciile nu sunt achizitionate la momentul adaugarii prin efectuarea Comenzii,

Comunicari Comerciale – mijloc de informare periodic, exclusiv electronic, orice tip de mesaj trimis (cum ar fi: e-mail/SMS/telefonic/mobile push/webpush/etc.)  continand informatii generale si tematice, informatii cu privire la produse similare sau complementare cu cele pe care le-ati achizitionat, informatii cu privire la oferte sau promotii, informatii referitoare la Bunuri si Servicii adaugate in sectiunea “Cont/Cosul meu” sau sectiunea  “Cont/Favorite”

Tranzactie – incasarea sau rambursarea unei sume rezultata din vanzarea unui Bun si/sau Serviciu de catre Genetik Plus, Cumparatorului, prin utilizarea serviciilor procesatorului de carduri agreat de catre Vanzator, indiferent de modalitatea de livrare

Specificatii – toate specificatiile si/sau descrierile Bunurilor si Serviciilor asa cum sunt precizate in descrierea acestora.

Drepturi și obligații

Continutul site-ului www.genetikplus.ro este proprietatea SC Genetik Plus SRL.

GENETIK PLUS  garantează utilizatorului acces limitat pe site-ul www.genetikplus.ro, in interes personal (efectuarea de comenzi online sau informare) si nu ii confera dreptul de a descarca sau de a modifica partial, de a reproduce partial sau integral site-ul, de a copia, de a vinde/revinde sau de a exploata site-ul in orice alta maniera, in scopuri comerciale sau contrare intereselor companiei GENETIK PLUS fara acordul prealabil scris al acesteia.

Bazele de date, textul, elementele de grafică, sau imaginile prezentate pe site sunt proprietatea SC Genetik Plus srl, sau, dupa caz, a furnizorilor produselor cu drept de promovare oferite prin intermediul site-ului si este protejat de Legea nr. 8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare.

In calitate de utilizator, dumneavoastra sunteti pe deplin acord cu cele mentionate  mai sus.

SC Genetik Plus srl depune toate eforturile pentru asigurarea corectitudinii şi completitudinii datelor şi informaţiilor publicate pe Site, inclusiv cu privire la descrierea produselor, precum și preţurile indicate. Cu toate acestea, persoanele care utilizează acest Site sunt informate cu privire la posibilitatea apariţiei unor erori. În măsura în care se constată că eroarea a afectat sau, după caz, influențat o Comandă sau Contractul încheiat, SC Genetik Plus srl  va informa Clientul în cel mai scurt timp posibil în vederea reconfirmării Comenzii/a valabilităţii Contractului sau, eventual, anularea acesteia/acestuia.

In vederea utilizarii serviciului, sunteti de acord să furnizati informatii adevărate, corecte, actuale si complete despre dumneavoastră.

Politica de confidențialitate Securitatea datelor personale

Conform Legii nr. 677/2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date, modificata si completata, si ale Legii nr. 506/2004 privind prelucrarea datelor cu caracter personal si protectia vietii private in sectorul comunicatiilor electronice, informatiile furnizate de dumneavoastra vor fi folosite de GENETIK PLUS exclusiv in scopul declarat al site-ului. Pentru detalii vă rugăm să accesați pagina Politica de confidențialitate .

Comanda produselor

Pentru detalii legate de procedura de comandă a produselor vă rugăm să faceți click aici.

Prețurile și facturarea produselor

Prețurile Produselor afișate pe Site sunt exprimate în Lei  și includ T.V.A. (19%).

Ofertele si produsele prezentate pe site-ul www.genetikplus.ro sunt disponibile in limita stocului. Prețurile produselor prezentate pe site pot fi modificate fără o comunicare prealabilă.

Vânzătorul emite către Client factură fiscală pentru produsele comandate.

Clientul este obligat să furnizeze toate informațiile necesare emiterii facturii conform legislației în vigoare.

Vânzătorul transmite Clientului factura aferentă Comenzii de Produse în format electronic prin e-mail, sau în format material, prin includerea facturii în pachetul care cuprinde produsele livrate.

Livrarea și plata produselor

Livrarea produselor se face către clienți persoane fizice sau persoane juridice, numai la adrese de livrare de pe teritoriul României.

Orice commandă va fi livrată in limita stocului disponibil, cu conditia ca aceasta să fi fost confirmată de către SC Genetik Plus. Termenul de livrare a produselor  este de 1-2 zile lucrătoare din momentul receptionarii și confirmării comenzii.

Livrarea se face prin reteaua de distributie Fan Courier sau Dragon Star.  Stabilirea curierului cu care se expediază fiecare comandă se face de către SC Genetik Plus srl.

Costul de transport nu este inclus în prețul produselor și intră în sarcina cumpărătorului. Costurile de transport se diferă în funcție de greutatea produselor comandate și aria de distribuție a firmelor de curierat.

Plata produselor comandate se poate face: în numerar la livrare (ramburs) sau prin ordin de plata/transfer bancar in avans.

Plata in numerar se face la livrare, în momentul preluării coletului Plata prin ordin de plata se face in baza facturii proforme, emisă după confirmarea comenzii. Produsele se vor expedia numai după ce se face dovada plătii către  SC Genetik Plus srl.

Garanția produselor

Garanția de conformitate–  este oferită de vânzător și are o perioadă de 2 ani.  Garantia de conformitate este actul care atesta faptul ca produsul cumparat este identic cu cel specificat in contractul de vanzare-cumparare. Pe baza garantiei de conformitate Cumpărătorul poate returna de exemplu un produs care a avut listate gresit pe site-ul Vânzătorului specificatiile tehnice. Odata initiat acest proces, Vânzătorul are la dispozitie 15 zile lucratoare pentru a conformiza produsul (fara cheltuieli suplimentare pentru cumparator), a-l inlocui sau returna contravaloarea sumei platite in momentul vanzarii. Costul returului este suportat de Cumpărător doar in cazul in care se razgandeste in 14 zile de la primirea produselor si doreste sa sa renunte la contract, conform legislatiei in vigoare privind contractele la distanță.

Garanția tehnică – se aplică produselor de folosință îndelungată. Produsele de folosință îndelungată beneficiaza de garanția tehnică oferită de fiecare producător si vor fi insoțite de certificat de garantie. Consumatorul trebuie să respecte indicatiile din manualul de utilizare privind instalarea, mediul de utilizare, modul in care trebuie exploatat produsul, timpul de utilizare, precum si partea de intretinere, curatare.  Defectele cauzate de manipularea incorecta, precum zgarieturile, fisurile, loviturile, sparturile, arsurile, precum si utilizarea in scopuri nespecificate de producatorul echipamentului sau modificarea produsului indreptatesc Vânzatorul sa refuze cererea de reparatie pe garantia tehnică. Furnizarea bonului sau facturii fiscale si certificatului de garantie sunt obligatorii in clipa in care se trimite Vânzătorului cererea de reparatie a produsului.

Returnarea produselor achizitionate la distantă

Conform O.U.G. 34/2014, consumatorul beneficiază de o perioada de 14 zile calendaristice pentru a se retrage dintr-un contract la distantă sau dintr-un contract in afara spatiilor comerciale, fără a fi nevoit sa justifice decizia de retragere.

Consumatorul trebuie sa notifice in scris comerciantul la adresa office@genetikplus.ro.

Conform legislatiei in vigoare, renuntarea la cumparare este aplicabilă doar clientilor persoane fizice (considerate consumatori). Astfel consumatorul are dreptul să notifice in scris comerciantului că renuntă la cumpararea produsului fără penalitati si fără invocarea unui motiv, in termen de 14 zile calendaristice de la primirea produsului. Renuntarea la cumparare in termen de 14 zile se poate aplica doar pentru produsele livrate prin curier.

Produsul returnat trebuie sa fie in aceeasi stare in care a fost livrat (in ambalajul original cu toate accesoriile, cu etichetele intacte si documentele care l-au insotit). Cheltuielile de returnare vor fi suportate de client iar rambursarea contravalorii produsului se va face in cel mult 15 de zile de la retur. Daca produsul este returnat intr-o stare in care nu mai poate fi revandut ca si nou, ne rezervam dreptul de a solicita o taxa pentru readucerea produsului in stadiul initial (daca este posibil) sau pentru a acoperi diferenta de pret rezultata din vanzarea produsului ca second-hand fie la optiunea clientului ii vom reexpedia produsul, pe cheltuiala acestuia.

Nu pot fi returnate produsele care au fost aduse pe comanda (Comanda speciala este definita ca fiind lista de produse comandata de catre Cumpărător si care nu se afla in stocul uzual al Vânzătorului dar care pot fi livrate pe baza unei comenzi ferme si a platii unui avans, in termenii agreati de parti. Vânzătorul il va informa pe Cumpărător daca oricare dintre produsele comandate constituie Comanda Speciala.).

In cazul in care produsul livrat nu corespunde specificatiilor de pe site, se poate returna fara nici un cost suplimentar din partea clientului, după ce în prealabil a fost trimisă o notificare in scris, in care se va specifica lipsa de conformitate a produsului in maxim 48 de ore de la livrare. Clientul poate solicita inlocuirea produsului sau returnarea contravalorii acestuia.

Soluționarea litigiilor

In cazul in care aveti o nemulțumire in legatură cu produsele sau serviciile oferite de SC Genetik Plus srl, vă rugăm să ne adresati un e-mail pe adresa: office@genetikplus.ro.  Orice conflict apărut intre clienti si companie se incearcă a fi rezolvat pe cale amiabilă, prin intelegere intre cele doua părți.  In cazul in care conflictul nu se poate solutiona pe cale amiabilă, competenta revine instantelor de judecata romane, conform legislatiei in vigoare.

Alti Termeni

SC Genetik Plus srl verifică periodic exactitatea informatiilor de pe site, dar nu ofera nicio garantie, expresă sau implicită, statutară sau de alta natură, privind continutul si disponibilitatea site-ului. In cazul unei erori umane prin care pretul unui produs a fost introdus gresit in magazinul nostru online, nu suntem obligati sa furnizăm respectivul produs la pretul gresit si vă vom comunica acest lucru inainte de a livra comanda. In aceasta situatie, vă vom transmite noul pret al produsului, iar dumneavoastra veti decide dacă doriti sau nu sa achizitionati produsul la prețul corect.

Fotografiile produselor afisate pe site au caracter informativ si acestea pot contine accesorii neincluse in pachete, iar pretul sau unele specificatii pot fi modificate de catre producator fara preaviz sau pot exista erori de operare.